EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Evenementen

Nieuws & Actualiteiten

TupAke Media 2015©Alle rechten voorbehouden

Home.Nieuws.Rubrieken.Archief.Over TV-Maluku.Contact.Links.

Evenementen/Voorstellingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 februari 2016

KRUIT (DeltaDua)

 

 

 

 

 

 

 

24 oktober 2015

Lain Bantu Lain (Evenement)

 

5 september 2015 - Benefiet

Zaterdag 5 september wordt in Moordrecht een Benefiet gehouden om onze

Moeder des Vaderlands te steunen en gehoor te geven aan haar oproep >klik hier.

15 juli t/m 19 juli 2015

Viering 50 jaar Molukse wijk Alphen aan den Rijn.

Diverse bekende artiesten en Bands.

 

15/16 mei 2015 - Zaan theater Zaandam

Het geheim van The Brothers Timisela - te gast.

 

9 mei 2015 - Lunteren

Evenement Verhalentafel/CD presentatie "Staccato meets Maluku"

Do. 26 mei 2016 - Zaandam

KRUIT! vertelt een onderbelicht verhaal uit de gedeelde geschiedenis van Nederland en de Molukken: de Molukse volksopstand tegen de Hollanders in 1817, geleid door volksheld Pattimura.

Hierbij werd het Nederlandse Residentengezin Van den Bergh in Fort Duurstede afgeslacht. Alleen de kleine Jean Lubbert overleefde de nachtmerrie. Pattimura heeft de hoofdrol in de volksopstand die centraal staat in de theatervoorstelling KRUIT! van theatergroep DeltaDua. De voorstelling kan worden gezien als een gevecht om verzoening.

Na 15 succesvolle en uitverkochte voorstellingen in diverse theaters in Nederland volgde in november een geslaagde tournee door Indonesië en de Molukken met voorstellingen in Ambon (Taman Budaya) en Jakarta (Erasmushuis).

Een selectie uit het Molucca BambooWind Orchestra is naar Nederland gekomen en deze maand heeft DeltaDua en Molucca BambooWind Orchestra deze nieuwe versie terug naar de Nederlandse podia gebracht. Morgen is de laatste voorstelling. Zie flyer!

Door de samenwerking met (een selectie uit) het 160-koppige orkest Molucca BambooWind Orchestra (MBO) uit Ambon, een belangrijke culturele partner van Stichting DeltaDua en het enige bamboe-orkest ter wereld, ontstond een culturele uitwisseling en een geheel nieuwe voorstelling.

Het orkest bestaat uit Alessandro Kastanya, Chores Alfons, Fanry Waas, endry Parera, Janes Loppies, Thony Alfons en artistiek leider Rence Alfons.

In Assen aan de vooravond van Pattimura herdenking was er een speciaal programma met inleiding en optreden van dansgroep Ina Kura Ama o.l.v. Poppy Alfons.

 

24 februari 2017 - Laatste voorstelling!

 

Krijgers & Overheersers
Tala Mena Siwa

Een geschiedenis van MALUKU, door de ogen van de Molukse gemeenschap in Nederland

Molukkers, een bevolkingsgroep die al sinds de 17e eeuw deel uitmaakt van de Nederlandse geschiedenis. Vanaf de oorsprong van het Molukse volk op het eiland Ceram, via de strijd om de kruidnagels, de verbanning naar Nederland en uiteindelijk de blijvende band met MALUKU. Door de eeuwen heen trotseerde dit moedige volk alle onrecht. Met scènes, traditionele volksliederen, gitaarklanken en de ritmes van de tifa (trommel) wordt de tijdlijn van de Molukse diaspora verbeeld.

 

De zanggroep Tala Mena Siwa is afkomstig uit Nijmegen en omgeving. Het repertoire bestaat uit Maleis-talige gospels en traditionele Molukse liederen. De leden hebben geput uit oude literatuur en zich informatie verschaft via de oudere generatie.

 

 

                          >Klik hier voor meer info