Nieuws & Actualiteiten

TupAke Media 2015©Alle rechten voorbehouden

 

Home    Rubrieken    Archief    Over TV-Maluku    Contact    Links

 

 

> Abonneren

Tjakalele bij Volle Maan - Oratie Fridus Steijlen

 

> Abonneren

Tjakalele bij Volle Maan - Oratie Fridus Steijlen

 

Overweldigende belangstelling voor oratie Fridus Steijlen

 

Gedenkwaardig, bijzonder en inspirerend. Vrijdag 9 februari 2018 gaat de geschiedenisboeken in als de dag waarop de Molukse gemeenschap in Nederland vol trots de installatie begroette van professor Fridus Steijlen, als hoogleraar van de Bijzondere Leerstoel Molukse migratie en cultuur in comparatief perspectief, aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

 

Het komt zelden voor dat een leerstoel onder een zo grote belangstelling van start is gegaan. De entree van professor Steijlen was al opvallend: verschillende vakgenoten en collega’s van diverse universiteiten vormden het zogenaamde cortège.

 

Geheel in stijl vergezelden o.a. Keebet von Benda Beckman, Nico Schulte Nordholt, Ruben Gowrinchan, Remco Raben, Gert Oostindie, Gerrit Knaap en Rinus Penninx hem. En speciaal voor deze installatie maakte ook professor Hermien Soselisa van de Universiteit Pattimura op Ambon deel uit van het 22-koppige cortège.

 

Hartverwarmend was ook de aanwezigheid van de moeder van Fridus Steijlen, zijn gezin en andere familieleden. Het was in en rond de aula van de Vrije Universiteit een indrukwekkend weerzien van talloze Molukkers en niet Molukkers, die zich in de afgelopen decennia op verschillende manieren hebben ingezet voor de Molukse gemeenschap in Nederland.

 

“Niet vaak had een oratie zo’n hoge opkomst en vooral zo’n divers publiek, hoorde ik van mijn collega’s van de VU”, aldus de verheugde professor.

 

 

Bron: Stichting Moluks Historisch Muserum

 

>Lees verder

 

 

Video - Deel 1

 

Video - Deel  2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video opname in opdracht van Moluks Historisch Museum - Deel 1                      (Resolutie HD 1080p)

Video

Team Camera TV-Maluku:

- Benny Tentua

- Corr Lalihatu