EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Green Moluccas

Nieuws & Actualiteiten

TupAke Media 2015©Alle rechten voorbehouden

Home.Nieuws.Rubrieken.Archief.Over TV-Maluku.Contact.Links.

 

Green Moluccas

 

Afvalproblematiek

 

Maluku en omliggende provincies kennen een groot zwerfafvalprobleem. Zwerfafval bedreigt zowel de directe leefomgeving van de bewoners, als de aantrekkingskracht voor bezoekers. Green Moluccas vraagt aandacht voor de toenemende bedreiging van de leefomgeving in de Molukken.

 

Zwerfafval, vaak plastic, wordt zowel door dieren in de zee als op het land als voedsel gezien en komt zo in de voedselketen van mensen terecht. Voor toxisch chemisch afval als batterijen en olie is geen verantwoorde afvoer geregeld. De bodem raakt daardoor vervuild met als gevolg bedreiging van het drinkwater dat direct uit de bodem wordt gewonnen.

 

De overheid heeft wetgeving gemaakt die nog niet overal is geïmplementeerd. Toezicht op de naleving is er nauwelijks.

 

Het politieke streven van de Molukse overheid om gemeenschap toerisme te bevorderen wordt belemmerd door het vervuilde landschap en zeewater en de huidige mentaliteit van de bewoners. De werkgelegenheid die eco-toerisme kan opleveren maakt zo geen, of in elk geval minder kans.

 

Afval is een belangrijke alternatieve grondstof en brandstof. Door hoogwaardige verwerking kan steeds meer waarde uit afval worden gehaald. De recyclingindustrie produceert inmiddels al secundaire grond-, bouw- en (bio)brandstoffen. Deze ontwikkeling zal naar verwachting alleen maar belangrijker worden.

 

Green Moluccas heeft de initiatiefnemers van “het eerste uur” opgezocht. Inmiddels zijn we als gemeenschap met elkaar verbonden en is relevante en gevalideerde informatie over huidige stand van zaken van techniek en wetenschap, verzameld op deze website. We houden die goed bij. Het aantal initiatiefnemers groeit.

 

 

Reduce, Re-use & Recycle

 

- Zo weinig mogelijk afval maken (reduce).

- Zo veel mogelijk hergebruik (re-use).

- Zo veel mogelijk (laten) recyclen.

 

Green Moluccas vraagt aandacht voor de toenemende bedreiging van de leefomgeving in de Molukken.