EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Kwaku 2017

Nieuws & Actualiteiten

TupAke Media 2015©Alle rechten voorbehouden

Home.Nieuws.Rubrieken.Archief.Over TV-Maluku.Contact.Links.

Kwaku Festival - Molukse dag

 

29 Juli 2017

 

Zaterdag 29 juli 2017 zal er wederom een Molukse Dag zijn op het Kwaku Summer Festival. Dit is besloten door de Kwaku organisatie die na het overweldigende succes in 2016 dit jaar nog meer de ruimte wil bieden aan de Molukse cultuur, muziek en eten.

 

In samenwerking met Kwaku zullen Tifa Magazine, TV-Maluku en Rhythm of Maluku net als vorig jaar de organisatie, promotie en programmering van de Molukse dag op zich te nemen.

 

Op deze bijzondere dag zullen daarom weer verschillende Molukse artiesten, bands en culturele dansgroepen optreden. Diverse kraampjes staan er met kleding en producten van kunst en cultuur van de Molukken. In een grote Moluks Culinaire stand met zitplaatsen, kunnen bezoekers kennis komen maken met Khas Maluku (typisch Molukse eten).

 

Multicultureel Nederland

Het Kwaku Summer Festival draagt met het organiseren van de Molukse dag een steentje bij aan de diversiteit van culturele activiteiten binnen het kader van de multiculturele samenleving die Nederland rijk is. Het is een evenement voor jong en oud, waarbij het delen en respecteren van elkaars cultuur voorop staat.

Kwaku wat midden jaren 70 begon als een Surinaams onderonsje in de Bijlmermeer met voetbal en eetstandjes, is anno 2017 uitgegroeid tot één van de grootste multiculturele festivals in Nederland en één van de grootste evenementen in Amsterdam.

Het festival trekt jaarlijks tussen de 120.000 en 160.000 bezoekers en biedt het publiek verschillende tenten aan met thema’s en culturele dagen, wat voor een buitenlandse sfeer en internationale tintje zorgt.

 

Het festival brengt Nederlanders en andere culturen die in Nederland wonen samen, dat zorgt voor een kleurrijk geheel van optredens, dans, film, muziek en natuurlijk voetbal.

Naast het Zuid Amerikaanse, Caribische, Indiase, Afrikaanse en multiculturele Europa heeft het festival nu ook een Oceanische tintje gekregen. Traditioneel gezien, geografisch, etnisch en cultureel behoort de Molukken tot Melanesië. Op de 2e Molukse Dag zal hier aandacht aan besteed worden. Melanesië is samen met Polynesië en Micronesië een van de drie grote eilandengroepen in de Grote of Stille Oceaan die samen Oceanië vormen oftewel de Pacific.

 

Tifa Magazine

 

Videoreportage Kwaku Festival / Molukse dag

30 juli 2016

 

>Klik hier

Tijdens de 1e editie van vorig jaar kwamen 6000 Molukse bezoekers naar het Nelson Mandela Park in Amsterdam Bijlmer.

 

Dit jaar pakt het Kwaku Summer Festival nog groter uit met 3 podia op het festival terrein, een voetbal toernooi en een Molukse programmering in het Bijlmerpark theater.

 

Op de 3 podia zullen vele bekende en beginnende Molukse artiesten optreden. U kunt luisteren naar R&B, Soul, Funk, Jazz, Latin, House, Electric Beats en natuurlijk naar veel Moluks-talige liedjes zoals de traditionele lagu2. Ook zult u kunnen genieten van Molukse dansen en typisch Molukse gerechten zoals de koho2 en roedjak Soeli.

 

Het Kwaku Summer Festival is ooit in de jaren '70 van de vorige eeuw begonnen als een zomers partijtje voetballen met wat kraampjes in de Bijlmerweide, nu Nelson Mandela Park geheten. Die traditie zal dit jaar ook op de Molukse dag in ere gehouden worden met een heus voetbaltoernooi waar verschillende Molukse teams aan zullen meedoen.

 

Vanwege de verwachte grote toestroom van bezoekers en om de wachttijd bij de ingang zo kort mogelijk te houden, wordt U geadviseerd om uw toegangskaart vooraf online al te kopen.

 

U kunt uw kaart(en) on line kopen via de link op de website van het Kwaku Summer Festival  http://kwakufestival.nl/kaarten

 

De organisatie en inhoudelijke programmering van de Molukse dag is ook dit jaar in handen van Tifa Magazine, stichting Rhythm of Maluku en TV-Maluku.

 

 

 

 

---

 

Word nu abonnee op onze YouTube kanaal en ontvang automatisch bericht v.w.b. nieuwe items.

Resolutie HD 1080p