EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Mika

Nieuws & Actualiteiten

TupAke Media 2015©Alle rechten voorbehouden

Home.Nieuws.Rubrieken.Archief.Over TV-Maluku.Contact.Links.

Mika Tahitu - Kickboxer

heeft op zaterdag 7 maart 2015 de wereldtitel bij International Fighting Championship (IFC) gepakt door een zege op Alan Krawczeski. De pro-wedstrijd de A-klasse (72,5kg) vond plaats in Linz (Oostenrijk), het thuisfront van de tegenstander. Tahitu zegt dat Krawczeski in de tweede ronde moest opgeven. Hij kon vanwege blessures die hij tijdens de partij had opgelopen niet verder. In een terugblik op de partij zegt de vechter dat zijn tegenstander heel goede trappen heeft.

 

Krawczeski was echter niet opgewassen tegen de snelle en harde kniestoten van Tahitu, een wapen waarmee hij tegenstanders naar het canvas pleegt te sturen. Tahitu komt nu uit voor Vos Gym (Amsterdam, Nederland), maar de vechter van Molukse afkomst, had zijn eerste contact met de thaibokssport in Suriname. Zijn vroegere thaibokstrainer en leraar engels, Rodney Belfor, herinnert zich Mika als een hardwerkende knaap. Belfor heeft Mika 7,5 jaren geleden geïnspireerd om aan de vechtsport te doen en nam hem later meer naar zijn vechtclub The Ultimate Gym. Het doet hem goed om nu mee te maken dat zijn telg is uitgegroeid tot een waardige kampioen.

 

 

De twee hebben tot nu een goede band. Belfor maakte de overwinning van Mika via facebook wereldkundig. Hij weet wat het is om pijn te voelen, en toch door te gaan. Hij weet dat verliezen niet het einde is. Hij is een echte doorzetter zegt hij over zijn vroegere leerling: Ik ben blij voor hem en ik geniet ook mee van zijn topprestatie. De tijd en moeite hebben die hij in de sport heeft gestopt, hebben volgens hem, vruchten afgeworpen voor Mika.

 

De nieuwbakken IFC-kampioen hoopt op meer titels. Hij heeft zijn zinnen nu gezet op het Nederlands kampioenschap.

Vos Gym Amsterdam

Video (Smartphone)/interview: Redactie/team TV-Maluku

Mika-Tattoo

Champion & Tattoo artist

Liberta Ink

 

 

2017

Afgelopen 23 april 2017 zijn de Moluccan Fighters voor het eerst bijeen gekomen en precies drie maanden later hebben zij hun eerste seminar. Let op, dit is voor iedereen toegankelijk!

Voor u het aanmeldingsformulier invult willen wij u mededelen dat er alleen plek is voor 60 deelnemers. Daarom krijgt elke deelnemer een bevestiging met reactie met welk nummertje hij of zij is. We moeten hier echt streng op zijn dus wees er snel bij, want VOL is VOL‼

Na de seminar zal er Moluks eten worden verkocht.

 

Vul dit in en stuur het naar moluccanfighters@hotmail.com

U zal zoals is gezegd een bevestiging van uw aanmelding ontvangen met uw aanmeldingsnummer:

•Naam:

•Woonplaats:

•Geboorte datum:

•Ervaring:

o Kind tot 16 jaar

o Recreant

o Trainings en wedstrijd ervaring

Zo ja, welke gym:

•Benodigdheden bokshandschoenen scheen dekkers

o Ja

o Nee (huren voor €5)

•Motivatie