EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Treasures of Maluku2

Nieuws & Actualiteiten

TupAke Media 2015©Alle rechten voorbehouden

Home.Nieuws.Rubrieken.Archief.Over TV-Maluku.Contact.Links.

Treasures of Maluku

Projectbeschrijving

 

Stichting TitanE is een organisatie die zich inzet voor duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding in de Molukken. Onder de vleugels van TitanE is het project Treasures of Maluku het leven in geblazen. Treasures of Maluku (schatten van de Molukken) zijn oude ambachtelijke producten met bijzondere verhalen uit de Molukken. Deze schatten dreigen te verdwijnen door de afwezigheid van een afzetmarkt. Naast de producten zijn schatten ook andere aspecten van de Molukse cultuur die Treasures of Maluku een podium biedt. Denk hierbij aan andere initiatieven en organisaties die behoren tot de bewakers van het Moluks cultureel erfgoed.

 

Wat willen wij hiermee bereiken?

 

Treasures of Maluku wilt het product direct afnemen van kleine producenten op de Molukken tegen een eerlijke prijs. Treasures of Maluku heeft dan ook geen winstoogmerk. Op die manier stimuleren we de lokale economie op de Molukken en behouden we een stukje cultureel erfgoed voor Molukkers. Bovendien kan ook de wereld kennismaken met bijzondere exotische producten die elders niet te vinden zijn.

 

Wat gaan we doen?

 

Middels een webshop (in ontwikkeling) biedt Treasures of Maluku onderstaande producten aan. Ook zal het product aangeboden worden tijdens diverse relevante evenementen. Er zijn tevens ideeën om samenwerkingen aan te gaan met wereldwinkels.

 

Naast de webshop wil Treasures of Maluku een online community bouwen voor mensen die het belangrijk vinden om deze schatten van de Molukken in leven te houden. Dit zijn niet alleen Nederlanders met een Molukse achtergrond, maar ook liefhebbers van muziek, kunst, cultuur en exotisch eten.

 

Is Treasures of Maluku een duurzaam project?

 

Ja. Treasures of Maluku werkt samen met ervaren teams in Nederland en op de Molukken. Het project kan alleen maar succesvol worden en van lange duur zijn als we transparant communiceren, alle partijen actief betrekken en interactieve trainingen verzorgen. De trainingen hebben voornamelijk het doel om een begrip als 'Sociaal Ondernemen' over te dragen aan toekomstige generaties die de schatten van de Molukken in leven kunnen houden.

 

https://www.onepercentclub.com/nl/#!/projects/treasures-of-maluku

Projectorganisatie

Stichting TitanE

 

www.titane.nl

>Terug naar vorige pagina